Menu

Covid

Corona zelftest

Middels deze zelftest krijgt u meteen advies of u contact op moet nemen met uw dokter voor het coronavirus.

Klik hier voor de zelftest.

 

Huisartsenzorg buiten kantooruren

Heeft u na 17 uur met spoed een huisarts nodig in verband met klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag en/of mogelijke verdenking coronavirus, belt u eerst de huisartsenpost, tel. 0900-2009000.

De goed opgeleide doktersassistente zal door uitgebreide bevraging een inschatting maken of u door een huisarts gezien moet worden of dat het tot de volgende dag kan wachten. Als er verdenking is op besmetting met het coronavirus en u toch door een huisarts gezien moet worden, maakt de doktersassistente een afspraak met u.

Corona virus

Met dit bericht willen we u informeren over de wijze waarop vanuit HOOG (HuisartsenOrganisatie Oost-Gelderland) omgegaan wordt met de situatie rondom het coronavirus. Binnen HOOG zijn drie huisartsenorganisaties actief: Huisartsen Regio Apeldoorn, Huisartsenorganisatie Zutphen en Huisartsenzorg Oost-Achterhoek.

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We volgen de richtlijnen van de overheid (o.a. RIVM). Daarnaast onderhouden we zeer regelmatig contact met de GGD.

Richtlijnen:

Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten, zoals hoesten of kortademigheid.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • Was de handen zeer regelmatig met zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts tijdens kantooruren en na kantooruren met de huisartsenpost conform de richtlijn van het RIVM.  Het is heel belangrijk dat u niet op eigen initiatief naar de huisarts / huisartsenpost komt als u zich in bovenstaande omschrijving herkent!

De meest actuele informatie kun je vinden op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Meer weten?

Heb je als burger nog vragen over het coronavirus? Bel dan met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid: 0800-1351