Menu

GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie)

Gecombineerde Leefstijl Interventie GLI                              

Uw huisarts heeft bij u risico’s voor uw gezondheid vastgesteld door overgewicht. De huisarts raadt u daarom aan mee te doen aan de “Gecombineerde Leefstijl Interventie“ (GLI). Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

De GLI is bedoeld voor om te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De GLI richt zich op gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek. De duur van het programma is 24 maanden, dit is opgedeeld in een begeleidingsfase en een onderhoudsfase.

Meedoen gaat als volgt:

De huisarts bepaalt of u voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Als u in aanmerking komt, kunt u zich hier aanmelden bij de HRZu. Na aanmelding ontvangt u van het behandelteam een oproep voor de intake van het programma.

Meedoen, en dan?

U krijgt maximaal twee jaar begeleiding. De eerste periode (afhankelijk van het programma) is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kunt blijven volhouden.

Welke programma’s komen in aanmerking voor vergoeding?                                

Op dit moment komen de programma’s Coaching op Leefstijl (COOL), SLIMMER en De Beweegkuur voor vergoeding vanuit het basispakket in aanmerking. Alle 3 de programma’s hebben een looptijd van 24 maanden.

‘SLIMMER’ draagt bij om type 2 diabetes te voorkomen. Het programma bestaat onder andere uit een voedings- en beweegprogramma. De begeleiding is in handen van een leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut.

In de Regio Zutphen (Zutphen, Lochem, Vorden en Steenderen, Brummen, Voorst) starten we met het programma SLIMMER. U vindt een folder over SLIMMER bij uw huisarts of klik hier voor de folder.

Het organiseren van SLIMMER heeft enige vertraging opgelopen, waardoor er pas in mei /juni 2019 de eerste groepen kunnen starten.

Vragen?

Bel met tel. 0575-538660.