Menu

GLI

Gecombineerde Leefstijl Interventie                      

Uw huisarts heeft bij u risico’s voor uw gezondheid vastgesteld door overgewicht. De huisarts raadt u daarom aan mee te doen aan de “Gecombineerde Leefstijl Interventie“(GLI). Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de basisverzekering.

Wat is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De GLI is bedoeld voor te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De GLI richt zich op gezonde eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek. De duur van het programma is 24 maanden, dit is opgedeeld in een begeleidingsfase en een onderhoudsfase.

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de basisverzekering.

Meedoen gaat als volgt:

De huisarts of praktijkondersteuner bepaalt of u voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Als u in aanmerking komt, kunt u zich hier aanmelden bij de HRZu. Houdt uw BSN (Burgerservicenummer) bij de hand. Na aanmelding ontvangt u van het behandelteam een oproep voor de intake van het programma.

Op dit moment komen de programma’s Coaching op Leefstijl (COOL), SLIMMER en De Beweegkuur voor vergoeding vanuit het basispakket in aanmerking. Alle 3 de programma’s hebben een looptijd van 24 maanden.

Bij de BeweegKuur wordt het komen tot meer bewegen begeleid door de fysiotherapeut. Het onderdeel voeding bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken en wordt gedaan door de diëtist. De begeleidingsfase en de onderhoudsfase duren elk 1 jaar. Voor meer informatie: www.huisvoorbeweging.nl

Het Coaching op Leefstijl (COOL) programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma die beide bestaan uit: een intakegesprek, 2 individuele gesprekken, 8 groepsbijeenkomsten en een eindgesprek. Het COOL-programma wordt gegeven door een leefstijlcoach en duurt in totaal 24 maanden. Voor meer informatie: www.leefstijlinterventies.nl

In de Regio Zutphen (Zutphen, Lochem (fysiotherapiepraktijk Veeze of de Brug, Vorden en Steenderen, Brummen, Voorst, Ruurlo/Barchem en Eefde) starten we met het programma SLIMMER. U vindt een folder over SLIMMER bij uw huisarts of klik hier voor de folder.

Vanaf 1 september 2020 biedt Leefstijlcoach Inge Lettink het programma COOL aan.

Wat houdt meedoen aan SLIMMER in?

Als eerste krijgt u een intakegesprek bij de desbetreffende aanbieder. U krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist/leefstijlcoach en/of een fysiotherapeut/oefentherapeut. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist/leefstijlcoach (of diëtiste of fysiotherapeut/oefentherapeut): U bezoekt de diëtist/leefstijlcoach minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. De diëtist/leefstijlcoach houdt rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten zijn er twee terugkom momenten met de diëtist/leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12. In het tweede jaar zijn er vervolgens 5 individuele terugkom momenten mogelijk.

De fysiotherapeut/oefentherapeut: U volgt een wekelijkse groepsles beweging gedurende 6 maanden. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

Tijdens het programma maakt u kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De kosten voor het SLIMMER-programma worden geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u verder informeren.

Inmiddels zijn er al meerdere groepen gestart met het programma SLIMMER.

Voor meer informatie over het programma SLIMMER: www.nogslimmer.nl

Vragen?

Secretariaat telefoonnummer: 0575-538660 emailadres: secretariaat@hrzu.nl

Consulente chronische zorg Corry Pijnen tel. 06-227 525 93 / emailadres: cpijnen@hoogzorg.nl